Överlägg

Vanliga konflikter med MA rådgivare

Bolagsförsäljningar och förvärv är ett av de viktigaste besluten som ett företag kan göra och av detta skälet kan en MA rådgivare vara behjälplig. Dessa rådgivare kan hjälpa till med hela bolagsförsäljningen, alltifrån att förbereda alla interna dokument, hitta potentiella köpare till att skriva ett köpeavtal.

Med tanke på deras involvering i bolagsförsäljningar så kan det ibland dyka upp konflikter mellan säljaren och MA rådgivare. Så vilka konflikter bör du vara medveten om? Det och lite mer utforskar vi i den här artikeln.

Vilka konflikter är vanligast?

Den främsta anledningen till konflikter med MA rådgivare är själva avgiftsstrukturen. Vanligtvis brukar rådgivarna kräva en liten förskottsbetalning för sin tjänst. Men därutöver kan det finnas olika tilläggskostnader för diverse extratjänster som är skrivet i det finstilta!

Tips: För att minska riskerna för tvister och intressekonflikter är det alltid en bra idé att basera arvoden utifrån om de lyckas säkerställa att affären går igenom. Detta ger rådgivaren ett bra incitament för att försäkra framgång i bolagsförsäljningen.

Ett annat vanligt förekommande problem är att din rådgivare hittar intressenter som du inte gillar eller är relevanta för försäljningen. Det kan handla om en köpare som vill slå ihop ditt företag med deras, eller vill lägga ner din verksamhet och säga upp alla dina anställda.

Tips: Var tydlig om din målsättning av försäljningen. Klargör gärna till din MA rådgivare vilka intressenter som du önskar att hen finner.

Anlita en bra MA rådgivare

När du letar efter en rådgivare inom bolagsförsäljning och förvärv måste du överväga tre olika saker.

  • Deras kvalifikationer – Har de till exempel erfarenhet av att slutföra affärer med andra företag som liknar ditt? Föreställ dig aktiebolag, handelsbolag, storleksordningen på ditt företag och själva branschen du verkar i.
  • Storleken på deras rådgivningsbyrå – Är de tillräckligt stora för att hjälpa dig med hela processen eller är de specialiserade inom ett specifikt område?
  • Avgifter – Kontrollera rådgivarens avgiftsstruktur och jämför alltid priserna med andra konkurrenter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *